Ganduri pentru mine, pentru tine..

Saturday, December 02, 2006

1 Decembrie

O mica pauza. Inca una. Nu prea inaintez in descoperirea secretelor (care probabil vor ramane secrete) fizicii. Dar nu despre asta vroiam sa vorbesc.

Astazi e sambata, e frumos afara, a doua zi de libertate , e decembrie , in sfarsit pot sa zic ca sarbatorile sunt dupa colt..ce mai, superba zi. Si ieri a mai fost si rost de petrecere. 1 Decembrie. Ziua nationala a tarii noastre. Steaguri ancorate, lumini aprinse, mancare din plin, oameni cu chef de distractie, romani in suflete si pasapoarte. Prima zi din ultima luna afara din marea familie.

Dar de cate ori auzi intr-o zi normala, oameni care ar da orice sa scape de tara asta, blestemand cate o particica din sistem de care se ciocnesc zilnic? Salarii mici, preturi mari, aglomeratie, nimic nu e bine. In America, cainii au covrigi in codite, asta e clar!

Intrebare mea e: daca zi de zi faci asta, de ce atunci cand este serbata Unirea, vii si te bucuri? E ca si cum te-ai duce la ziua de nastere a unei persoane pe care nu o placi, si te bucuri, pentru o zi sunteti cei mai buni prieteni, doar pentru ca ai dat de o petrecere gratis.

Sunt multe neajunsuri, dar asta e. Avem oricand posibilitatea de a pleca. Dar viata ne-o facem singuri. Este alegerea noastra daca vrem sa fim suparati pe orice si oricine si astfel sa ne para urata lumea in care traim, sau daca vrem sa trecem mai usor prin cotidian, zambind si gasind frumosul. Care exista! Uite, de exemplu...ma plang de fizica, dar eu am ales sa dau teza. Puteam sa dau la chimie unde aveam de invatat 2 pagini. Dar am vrut sa dau la fizica, pentru ca imi place profesorul. Iata frumosul.

Decizii, decizii...

P.S.: Gata cu aberatul, inapoi la termodinamica si ale ei 55 de formule.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home


 
                                                      Website Counter