Ganduri pentru mine, pentru tine..

Thursday, November 23, 2006

Sezonul "open-mall"

De ceva timp, peste tot, in fiecare oras se deschid malluri. Nici Pitestiul nu se dezice, asa ca iata si aici 2 malluri noi. Daca anul trecut au fost terminate Metro si Pic (pe autostrada, la cativa km de oras), anul acesta este randul altor doua, de data aceasta in oras: Kaufland- care a fost deja deschis si vizitat de intreaga suflare- si Euromall- la care inca se lucreaza, aici au ceva mai mult de munca, deoarece construiesc si pasaje supraterane, insa o sa merite asteptarea. Va gazdui primul KFC din oras, cinema, magazine variate si au chiar si un mic parc pentru copii. Pentru mine, acest mall prezinta cel mai mare interes, pentru ca este langa casa mea. Si este si pe malul raului. Nimic mai frumos.

Oricum, astazi, fiindca am terminat la ora 12, am mers si noi cu clasa (cativa colegi) la Kaufland. Este situat langa liceul nostru, asa ca e perfect. Acolo, o doamna foarte amabila ne-a dat cosul, pentru a nu mai plati noi 50 de bani. Toate bune si frumoase pana aici. Au loc pentru bagaje la intrare, preturi mici, o gama destul de variata de produse, multe raioane in care zici ca esti in rai (de exemplu cel cu dulciuri, sau cel cu jucarii-mereu am avut o pasiune pentru ursuleti :D).
Insa trebuia sa aiba si ei un punct slab: spatiul. Interiorul e mic, si destul de inghesuit. Sau cel putin asa ni s-a parut noua, fiindca era aglomerat. Suntem romani, nu, si suntem curiosi din fire, sa vedem ce e prin magazine. Eu una stiu ca mor de curiozitate. Mereu.

Dar sa ne intoarcem la mall. Acum stim unde ne vom face cumparaturile de acum incolo. Stim de unde sa ne luam mancare cand suntem mai liberi. Stim unde sa chiulim (asta mai putin pentru ca 1. nu chiulim si 2. nu am chiuli tocmai intr-un magazin, dar este o optiune :D). Si mai stim ceva....ce o sa facem cu banii economisiti. Aa, si alt lucru care imi place: iti dau 1 leu inapoi daca astepti la coada mai mult de 10 minute. Nu e prea mult, nici ca suma, nici ca timp, dar numai gandul ca vei plati mai putin cu 1 leu niste produse care oricum sunt mai ieftine te atrage.

Orasul se modernizeaza. Si asta e un lucru foarte bun, progresul creaza locuri de munca, deci o viata mai buna, deci oameni mai fericiti si mai harnici. Nimic nu e mai neatragator la un oras decat atitudinea locuitorilor nefericiti. Sunt mai ciufuti, mai neospitalieri, mai ciudati in final.

Deci, welcome Kaufland!

1 Comments:

Post a Comment

<< Home


 
                                                      Website Counter