Ganduri pentru mine, pentru tine..

Thursday, November 16, 2006

o pisica=>o fiinta

Superba zi astazi, din toate punctele de vedere.Pe langa faptul ca soarele inca straluceste (m-am grabit cand am zis ca a venit iarna) , am avut parte de o surpriza foarte placuta.

Vivi scria ca i se pare cel putin ciudata si anormala pedepsirea unei persoane pentru ca si-a aruncat pisica de la etaj. Mie nu. Orice fiinta vie merita sa fie tratata cu respect de catre ceilalti, merita sa i se dea sansa unei vieti bune, merita afectiune. Cruzimea fata de animale nu ar trebui privita ca pe "o greseala", este mai mult decat atat. Mult mai mult. Toata lumea stie ca, in timp, lucrurile tind sa devina mai grave. Adica majoritatea hotilor recunosc ca au inceput prin a fura cate 2-3 mii de lei (vechi) sau cate o paine, si au ajuns pana la a fura masini sau alte bunuri relativ mari. Nu vad de ce politia nu ar trebui sa aplice aceeasi logica si in cazul chinuitorilor de animale. Azi arunci de la etaj pisica, maine bunica, pentru ca nu ti-a mai placut cum se uita la tine. Asa ca cel mai bine este sa te asiguri ca lucrurile nu vor degenera.

Oricum, e dificil sa pedepsesti pe cineva aici, in Romania, din aceste cauze. Ma indoiesc ca societatea ar observa si i s-ar parea ciudate astfel de lucruri. Doar iubitorii de animale se impotrivesc violentei, restul au o atitudine de mi-se-rupe-de-pisica-ta, care se simte in aer. Altfel nu imi explic cum pot oamenii sa treaca pe langa si sa nu intervina cumva. Si nu e chestia de nu-putem, e nu-vrem-si-nu-ne-pasa. Dar in America se poate, asa cum spunea si Relic Sun, profesoara mea de American English, insa acolo este o alta mentalitate.

Dar sa revin la subiect. Am vazut, pentru prima oara, semne puse pe spatiile verzi din cartierul meu, pe care scria maaaare: "ABANDONUL ANIMALELOR SE PEDEPSESTE PRIN LEGE CU AMENZI DE LA 200 LA 500 RON". Wow..prima actiune de acest gen in zona. Si mai e ceva: semnele sunt puse atat in apropierea raului (Arges) cat si in padure (Trivale). Oare acolo sunt abandonate (omorate) cele mai multe animale? Totusi sunt curioasa cum o sa amendeze vinovatii, ca paznici nu sunt, oamenii nu vor atrage atentia..dar macar este o initiativa, mai buna decat nimic. Si o amenda pe an tot inseamna ceva.

Tot astazi, dupa ce am vazut semnele, mi-am scos cainii la plimbare, lucru pe care nu il mai facusem de foarte mult timp (banuiesc ca le ajunge curtea, si in rest ii plimba sora mea), si mi-am amintit de bucuriile pe care ti le ofera viata, cu portia, in ambalaje mici dar demne de savurat si trait!

Ce poate face un anunt....sa surada ochii recunoscatori si prietenosi ai unui caine..si sa simti ca iarna e tot mai departe...

4 Comments:

 • de la ce scrie pe o bucata de tabla, pana la ce se intampla cu adevarat , e cale lunga in romania :)

  By Anonymous Buddha, at 8:36 PM  

 • dar macar scrie ceva acolo, nu? ;;)

  By Blogger Miki, at 9:08 AM  

 • Orice fiinta vie merita sa fie tratata cu respect de catre ceilalti, merita sa i se dea sansa unei vieti bune, merita afectiune.

  Sper ca esti vegetariana, nu? :-)

  By Blogger Vivi, at 8:20 AM  

 • mananc doar peste, in rest legume...si oricum, lupta pentru supravietuire spune totul....daca eu am muschi mai mari ca ai pestelui, asta e, eu il mananc

  By Blogger Miki, at 10:44 AM  

Post a Comment

<< Home


 
                                                      Website Counter